26
september
2022
|
16:07
Europe/Amsterdam

DP WORLD OPEN BEDRIJVENDAG IN ANTWERPEN

Samenvatting

Op de eerste zondag van oktober is het naar goede gewoonte Voka Open Bedrijvendag, en deze keer zwaait ook havenbedrijf DP World, samen met meer dan 200 andere bedrijven, zijn deuren open. Bezoekers maken kennis met de activiteiten en meest recente vernieuwingen op de containerterminal aan het Deurganckdok.

Bustour op de terminal

Kijklustigen kunnen bij de containerterminal van DP World aan het Deurganckdok terecht voor een leerrijke bustour op de terminal met audiogids, met passage langs de indrukwekkende kranen, schepen en operaties. Voor technische profielen is er een aparte rondleiding, geïnteresseerde werkzoekenden kunnen terecht in de jobcorner.

DP World maakt handelsstromen over de hele wereld mogelijk en heeft activiteiten in elke schakel van de logistieke keten, met een wereldwijde netwerk van 190 ondernemingen. In de Waaslandhaven baat DP World de Antwerp Gateway terminal met empty depot (opslagzone voor lege containers) aan het Deurganckdok uit, met zo’n 750 medewerkers. Op de diepzeeterminal worden elke dag duizenden containers van over de hele wereld geladen en gelost. Het is er een komen en gaan van vrachtwagens, treinen, binnenschepen en zeereuzen.

DP World zet in op innovatieve digitale oplossingen en maakt gebruik van de modernste en meest duurzame machines, zoals hybride straddle carriers, torenhoge brugkranen van de nieuwste generatie en volautomatische stapelkranen, die uniek zijn in de haven van Antwerpen.

Extra containercapaciteit in de Antwerpse haven

De komende jaren breidt DP World zijn containercapaciteit stevig uit door slimmer en hoger te gaan stapelen met behulp van de nieuwste technologieën. Een ambitieus investeringsplan van 200 miljoen euro moet van Antwerp Gateway een state-of-the-art containerterminal maken die in 2026 zijn maximale densiteit bereikt. Dan is 80% van de terminal volledig geautomatiseerd en geëlektrificeerd en is de capaciteit met bijna 1 miljoen containerunits gestegen. Dit realiseert DP World met behulp van automatische stapelkranen of ASC’s, die containers hoger en dichter op elkaar kunnen stapelen. Dit najaar worden 2 van de in totaal 17 nieuwe ASC-modules in gebruik genomen. Er zijn ook nog nieuwe kranen en hybride straddle carriers op komst. 

Koploper op vlak van duurzaamheid in de Antwerpse haven

DP World streeft ernaar om zoveel mogelijk elektriciteit zelf op te wekken met behulp van een windmolen en biogascentrale op de site. Samen leveren ze meer dan 80 procent van de elektriciteitsbehoefte op de terminal. Door klassieke straddle carriers te vervangen door hybride machines en de terminal verder te automatiseren en elektrificeren, wist Antwerp Gateway zijn CO2-uitstoot op die manier op acht jaar tijd te halveren. De komende jaren zet DP World dit proces verder om net zero carbon te worden tegen 2050. 

Nieuw kantoorgebouw en straddle carrierparking sinds dit jaar

Eerder dit jaar huldigde DP World zijn gloednieuwe en duurzame kantoorgebouw met annex straddle carrier parking in. Het moderne gebouw is een knap staaltje architectuur met faciliteiten voor havenarbeiders en bedienden. Samen met het gebouw werd een zelf ontworpen, uiterst veilige straddle carrier-infrastructuur in gebruik genomen. Hiermee kunnen de chauffeurs veilig instappen in hun machine door middel van een vaste trap, en hun machine makkelijk reinigen en inspecteren. Bovendien is er ook een gloednieuwe pomp- en tankinstallatie aan de parking verbonden, voor het veilig opblazen van de banden en uiterst efficiënte tankbeurten.

Meer info en reserveren: www.openbedrijvendag.be/dp-world